Dag 1 i SF

Tig mig ut på stan, bort till Powel/Market, där Cable Car vänder. Funderade ett tag på vilken typ av biljett jag skulle ha, slutade med att det blev ett 7-dagars pass, för $35. Ett 1-dags pass kostade ju $17 och en enkelresa med Cable Car $7, så jag tänkte att det skulle tjäna in sig på bara 5 resor.
Passade dessutom på att springa in i T-Mobile-butiken och skaffa simkort med lokalt nummer och data till resetelefonen samt ipaden. Men inte utan att först försökt köpa ett apple sim i applestoren ett kvarter längre bort.
Med internetaccess fixat samt kameran i bältet konstaterade jag, över en varmkorv och en kringla, att de milslånga köerna till Cable Car som var vid ändhållplatsen var inte nått som jag vill vänta på. Utan gick därför några kvarter uppåt längs linjen till jag kom till en inte lika packad hållplats. De lämnar nämligen rum på vagnarna för att det ska kunna plockas upp folk längs vägen. Det är väldigt svårt att få med känslan av backarna när man tar en bild. Har inte lyckats bra än.
DSCF1933
Åkte hela vägen fram till fisherman’s wharf och tog en lugn promenad i området. Gick förbi en cigarrbutik och hittade att de romdoppade små cigarillerna jag brukar ha hemma också fanns i större variant. Köpte 3st sånna att ha till helgen. Blev sen ofattbart törstig, precis när jag passerade en pub. Vilken tur 🙂 Tog ett par öl och beställde in nått som kallades popcorn shrimp, typ friterade räkor. Var inget att direkt hänga i julgranen, men det var happy hour och billigt.
Kom på att det vore kul att åka förbi och hälsa på Peak Design igen, de som gör de där coola kamerafästena och remsystemen som jag använder. När jag skulle sätta klistermärken på min laptop så hittade jag inte de som jag hade fått när jag var där sist. Jag beställde en Uber till kontoret, de var glada att se mig, mindes när jag var där förra gången samt att jag beställt mycket saker genom åren. Fick en till T-shirt och ett linne och så klart nya klistermärken \o/. Bild på mig tagen av grundaren Peter Dering.
DSCF1943
Hoppade på spårvagnen ifrån peak in mot centrum och mitt hotell. Mest för att fickorna blivit så fulla av alla saker från dagen, valde ju att inte bära med mig någon väska. Stötte på ett norskt par som stod och funderade över hur lokaltrafiken fungerade, som pratade med varandra på norska. Lyssnade i nån minut innan jag (på svenska) frågade om de behövde hjälp.
På vägen från spårvagnen, som inne i stan gått ned under jord och blivit tunnelbana, så gick jag förbi en grönsaksmarknad och köpte en nektarin och lite vitlökspistagenötter. Sen upp till hotellet för att sova nån timma innan jag skulle ut på kvällen.