Pub Crawl with International Travelers

Under dagen hade jag funderat lite på vad jag skulle hitta på till kvällen, hade sett under mina försök att hitta boende genom couchsurfing.com att de även listar events. Och med ett ofattbart flyt så var det just denna kväll en Pub Crawl, där man genom en Sten-Sax-Påse-turnering “tvingades” faktiskt ta modet till sig och prata med andra där.
Eftersom jag hade köpt ett 7-dagars pass så ville jag så klart åka Cable Car dit. Det började vid 20:30 och om man vill vara med i Sten-Sax-Påse-turnering skulle man inte komma senare än 21. Då det strax efter det skulle dras vidare till nästa ställe. Jag tog mig till hållplatsen till 20:25, fanns en halvlång kö, men inte en enda Cable Car. Jag började gå uppåt, igen, till en hållplats utan lika mycket folk på och tänkte att om jag möter en Cable Car så kan jag vänta på att den vänder, men annars får jag gå. Under den korta promenaden så mötte jag inte en, inte två utan typ 4-5 vagnar. Så jag väntade på att de skulle vänta och komma till baka, och väntade och väntade. Tyckte mig se att se hade vänt och var på väg upp igen, men det gick långsamt. Sen kom den första, men den hade på vägen blivit full, och lite tur var väll det eftersom den var den mindre optimala linjen för mig. Vagnen som kom bara 2 minuter efter var både rätt linje och inte lika packad med folk, så jag fick en klassisk stå-utanför-och-håll-i-dig-plats. Fick dem att stanna och släppa av mig bara ett kvarter ifrån puben och småjoggade ned för backen och kom dit strax före 21.
Väl där så var upplägget var ganska enkelt. Man fick en lapp med några bilder på för varje match, 3 matcher per pub på de första 2 pubarna, sen skulle man hitta nån annan som på samma match hade samma bild och sen bara köra bäst av 3. Där inne så träffade jag Mary Jane, en glad local som lik som jag var på den här typen av event för fösta gången. Vi körde vår första match och jag vann 🙂 Den som förlorade fick riva en liten bit av sitt kort och ge till den som vann, som då fick klistra upp den biten på sitt kort. Oj, det där kändes mer komplicerat när jag skrev det än vad det är, jag glömde dock bort att ta en bild på kortet som nog hade fått det att bli tydligare.
Lyckades i vare fall vinna alla 3 matcherna på första puben. Snackade lite med Mary Jane igen utanför när vi skulle gå till nästa pub, hon hade bara förlorat mot mig. Dessutom visade det sig att en av de andra matchern jag vunnit var mot hennes polare Gina. De hade med sig en 3dje polare Maria, som liksom jag hade vunnit 3 av 3 matcher än så länge. På promenaden till den andra puben så konstaterade vi att jag hade matchande matcher med både Mary Jane och Maria så vi bestämde oss för att köra dem. Framförallt för att sen vem av mig eller Maria som skulle vara vinnaren och knäcka den andras, än så länge, perfekta score.
Mary Jane och Maria gick för att köpa cigg och jag gav mig på jakt efter den 6te matchen i väntan på att de skulle komma tillbaka. Den vann jag också. Det började bli lite nervöst med att ha vunnit 4 gånger av 4 matcher spelade. Till skillnad mot alla de 5 andra pubarna på pubrundan så hade pub 2 faktiskt Sierra Nevada Pale Ale, blev nån sån innan Mary Jane och Maria. Körde först mot Mary Jane igen, vann, ännu nervigare nu 5 av 5… Sen till, den på förra puben obesegrade, Maria. Men jag vann det med. Otroligt, nu hade jag vunnit 6 matcher av 6 spelade. Det var också alla inför “slutspelen” som skulle ske på nästa pub. Här är schemat för dem. Bilden avslöjar dock lite hur det gick där.
2015-08-05 22.56.21
Pub #3, Hängde mest med polarna Mary Jane, Gina och Maria. Jäkligt trevliga och glada personer. När slutspelschemat publicerades visade det sig att både Maria och Gina hade kommit med också, och jag skulle åka på att möte Maria i den första matchen. Det gick inte lika bra den gången kan man säga, förlorade 2 på raken och var ute. Maria åkte dock ut i nästa nivå. Men Gina klarade sig ända till finalen innan även hon åkte ut.
2015-08-05 23.01.32-1
I bytet mellan pub 3 och 4 så var Mary Jane tvungen att åka hem, det var ju trots allt en onsdagskväll och hon behövde vara på jobbet vid 07:30 dagen efter. Vi andra drog vidare till pub nummer 4, där shortsen faktiskt verkade bestå av sprit och inte nån typ av juice, som på de tidigare ställena. Vi plockade upp Nick från kanada till vår lilla grupp och fortsatte snacka skit. Sen vidare till pub 5, den sista för kvällen. Där slog vi oss ned vid ett litet bord vid en soffa längst in vid en fläkt, så vi fick både lung nog att konversera och svalka av fläkten. När vi satt där så kom det ytterligare 2 pers och satte sig med oss, en indier (tror jag) som jag tyvärr inte minns namnet på och Nicollette från Holland. Hon hade under kvällens gång blivit något rund under fötterna, men inte allt för farligt. Sen vid 01:30 så tände de lamporna och stängde av musiken. Mycket konstigt tänkte jag. Men tydligen så stänger de vid 02 och då är sista servering 30 minuter innan dess. Tydligen är det en lag i kalifornien som säger att inga ställen får servera alkohol efter 02. Klockan blev 02 och vi var tvungna att gå. Efterfest r tydligen inte nått som de har uppfunnit i det här landet än, eller inte i SF så Maria petade febrilt på sin telefon för att hitta nått mer kul man kunde göra, som inte var strippklubbarna. Fanns det nån karaoke öppen? eller nått liknande? Nä, men det började komma fram önskemål om att kanske äta nått, så det hittades en vietnamesisk resturang bar nått kvarter bort som skulle vara öppen till 03. Indiern valde att gå hem, och Nicollette pustade ut, han hade tydligen hängt efter henne halva kvällen, utan att hon ville det.
Vi gick till den vietnamesiska restaurangen och beställde in lite mat. Jag tog kockens special, det var inte så ytligt var det skulle vara. Men efter att ha frågat kocken så skulle den vara baserad på nötkött, så det lät ju bra. Den var dock lite dyrare än allt annat på menyn. När maten sen kom visade det sig att den dessutom var lite mindre än allt anna på menyn. Men jag behövde nog inte mer mat egentligen.
Bild från den vietnamesiska restaurangen, från vänster; Maria, Nick, Nicollette och Gina
2015-08-06 02.53.40
Efter att även restaurangen hade stängt så började vi promenera hemåt. Först gick vi till Nicollettes Hostel. Det var svårt att hitta, hade ingen tydlig skylt, och hon hade bara åkt taxi dit och visste inte exakt var det var.
Men tillslut så hittade dörren, efter att vi gått förbi den 2 gånger. Och vi tog en groupie utanför den osynliga dörren.
2015-08-06 03.50.15
Sen gick vi vidare mot Nicks Hostel, Gina och Maria var vänlig nog att hålla oss sällskap, och passade på att läxa upp Nick som “bara” hade långärmad tröja. Han gick och frös lite lätt. Jag bara undrade “va? ska inte han vara från kanada? där har de väll upplevt kyla?” medan jag gick med shorts och kortärmat. Strax efter 04 så lämnade vi Nick och hoppade in i en taxi för att åka den sista biten till mitt hotell där jag blev avsläppt innan Gina och Maria åkte vidare hemåt.